Op de motor in actie met een aangeboren hartziekte

Kevin Mark Schoemaker (36) is geboren als hartpatiënt. Op 13 juni a.s. neemt Kevin deel aan een 5 uur durende endurance race op het TT circuit van Assen. Hij wil hiermee patiënten en diens familie inspireren en aandacht genereren voor behoud van een zo gezond mogelijk hart. Juist ook voor mensen met een aangeboren hartdefect. 

Als klein kind keeft Kevin meerdere ingrepen ondergaan. In 1995, toen Kevin tien jaar was, is er een Ross-operatie bij hem uitgevoerd. Deze operatie werd destijds uitgezonden op de Nederlandse televisie. Vandaag de dag is Kevin nog altijd onder controle bij het Centrum Aangeboren Hartafwijkingen Amsterdam - Leiden (CAHAL). Zijn gezondheid is nu goed, met wel een re-operatie in het verschiet.

Kevin weet als geen ander hoe belangrijk het is om goed voor je hart te zorgen. Maar ook om als volwassene met een levenslang hartdefect altijd je dromen te blijven najagen. Kevin werkt als projectcoördinator en zit zo vaak als hij kan op de motor. Om te toeren. Maar nog veel liever om te racen.

Het hart is de motor van het leven! Kevin rijdt de race daarom op 13 juni voor de Hartstichting. Met deze race probeert hij zoveel mogelijk geld in te zamelen voor dit goede doel. Meer informatie over de race, de actie en donatie kan je hier lezen.

Wil je op afstand een rit met Kevin meerijden op de motorbaan, middels de GoPro? Bekijk dan onderstaande video.