Wetenschappelijk onderzoek in het Hart Long Centrum Leiden

Onze afdelingen verrichten hoogwaardig wetenschappelijk onderzoek om patiënten te voorzien van de meest geavanceerde en effectieve werkwijzes van vandaag voor zowel diagnose, prognose als behandeling, en om bij te dragen aan de ontwikkeling en implementatie van de werkwijzes van morgen. 

Het Hart Long Centrum Leiden heeft hiervoor meerdere onderzoekslijnen, die het gehele spectrum van hart- en vaatziekten en aandoeningen van de luchtwegen en de geneeskunde bestrijken. Deze onderzoekslijnen omvatten zowel fundamenteel als klinisch onderzoek en hebben een sterke interactieve focus, waarbij gebruik wordt gemaakt van nieuwe inzichten in pathologische mechanismen voor vooruitgang naar toekomstige therapeutische en preventieve behandelingsopties.

In het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) werken onderzoekers uit verschillende vakgebieden samen rond 10 thema's voor innovatie. Deze thema's zijn gebaseerd op de eisen van de samenleving, evenals onze unieke set van onderzoekssterktes en ambities. Meer informatie over deze 10 thema's vindt u op de website van het LUMC