Hart Long Centrum

Het Hart Long Centrum Leiden bestaat uit de afdelingen Cardiologie, Thoraxchirurgie en Longziekten. Ons doel is het bieden van topklinische, topreferente en innovatieve zorg aan patiënten met aangeboren en verworven cardiovasculaire ziekten en diverse goedaardige en kwaadaardige longaandoeningen. 

In samenwerking met andere afdelingen zijn wij een van de toonaangevende centra op het gebied van diagnostiek en behandeling van cardiovasculaire- en longaandoeningen. Het Hart Long Centrum Leiden bestaat uit een team enthousiaste medewerkers die allen met veel toewijding samenwerken met als doel goede, efficiënte en veilige zorg te bieden en de zorg voor patiënten met hart-, vaat- en longaandoeningen te optimaliseren. 

Onze onderzoekers zijn dagelijks betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe methoden voor diagnostiek en behandeling van hart-, vaat- en longziekten. Uitvoering en vernieuwing van bestaande richtlijnen als ook het verkrijgen van nieuwe inzichten hebben wij tot doel. Daarnaast staat bij ons maatschappelijke betrokkenheid hoog in het vaandel. Zo bieden wij bijvoorbeeld maatschappelijke stages aan middelbare scholieren, werken we als afdeling mee aan symposia en congressen en zetten wij ons in bij evenementen zoals Serious Request, de NVVC Challenge en het Longfonds en de Hartstichting.