Hart&Vaatcafé 28 november: de dyspneupoli

Tijdens het Hart&Vaatcafé van woensdag 28 november vertellen longarts dr. Slats en cardioloog dr. Kiès over de 'dyspneupoli', een nauwe samenwerking tussen de afdeling longziekten en de afdeling hartziekten in het LUMC. 

Soms is het bij kortademigheid of benauwdheid niet meteen duidelijk of deze klachten afkomstig zijn van het hart of de longen. Speciaal voor deze patiënten is er de dyspneupoli. Daar werken cardiologen en longartsen nauw samen om met verschillende onderzoeken de precieze oorzaak van de klachten vast te stellen. 

Na de presentatie is er uitgebreid de tijd om vragen te stellen aan dr. Slats en dr. Kiès en om met de andere gasten in gesprek te gaan.

Locatie en aanmelden
Het Hart&Vaatcafé vindt plaats op woensdag 28 november 2018 van 15:00 tot 17:00 uur in Van der Valk Hotel Leiden, Haagse Schouwweg 14, Leiden. De toegang is gratis. Hier kunt u een routebeschrijving vinden. Aanmelden voor het café is verplicht en kan via het aanmeldformulier

Over het Hart&Vaatcafé
Het Hart&Vaatcafé is dé ontmoetingsplek voor hart- en vaatpatiënten, hun naasten en andere belangstellenden. Medische experts van het LUMC geven actuele informatie over hart- en vaataandoeningen en bezoekers kunnen hun ervaringen delen.