Hart&Vaatcafé 27 maart: leefstijl als medicijn

Tijdens het Hart&Vaatcafé van woensdag 27 maart vertelt prof. Hanno Pijl over hoe een gezonde leefstijl het gebruik van medicijnen in sommige gevallen overbodig kan maken.   

Veel Nederlanders leven ongezond: ze eten slecht en bewegen te weinig. Deze ongezonde leefstijl is de oorzaak van veel chronische aandoeningen, zoals hart- en vaatziekten en diabetes type 2. Prof. Hanno Pijl, endocrinoloog in het Leids Universitair Medisch Centrum, vindt dat artsen te snel medicijnen voorschrijven, terwijl het aanpassen van de leefstijl ziektes zou kunnen voorkomen of omkeren. Hij pleit dan ook voor ‘leefstijl als medicijn’: beter worden op een natuurlijke manier, waarbij medicijnen niet langer de hoofdrol spelen. 

Tijdens het Hart&Vaatcafé van woensdag 27 maart 2019 vertelt prof. Hanno Pijl hier uitgebreid over. Na de presentatie kunt u uw vragen stellen aan prof. Pijl en met de andere gasten in gesprek gaan.

Locatie en aanmelden
Het Hart&Vaatcafé vindt plaats op woensdag 27 maart 2019 van 15:00 tot 17:00 uur in Van der Valk Hotel Leiden, Haagse Schouwweg 14, Leiden. De toegang is gratis. Hier kunt u een routebeschrijving vinden. Aanmelden voor het café is verplicht en kan via het aanmeldformulier

Over het Hart&Vaatcafé
Het Hart&Vaatcafé is dé ontmoetingsplek voor hart- en vaatpatiënten, hun naasten en andere belangstellenden. Medische experts van het LUMC en Alrijne Ziekenhuis geven actuele informatie over hart- en vaataandoeningen en bezoekers kunnen hun ervaringen delen.