Connect-AF: de juiste zorg op de juiste plek voor patiënten met atriumfibrilleren

Het LUMC en Alrijne Ziekenhuis zijn in januari 2019 begonnen met het eerder terugverwijzen naar de huisarts van stabiele patiënten met atriumfibrilleren: project Connect-AF.

Voor stabiele patiënten met atriumfibrilleren is het in de meeste gevallen niet nodig dat zij onder controle blijven bij de cardioloog; de huisarts kan deze controles prima op zich nemen. Dit scheelt zowel de patiënt als het ziekenhuis tijd en geld. Om de huisartsen en praktijkondersteuners zo goed mogelijk te informeren over patiënten met atriumfibrilleren, werden er in de afgelopen maanden scholingsavonden georganiseerd.  

Opsporen onbehandelde patiënten
Een ander belangrijk doel van het project is het opsporen van patiënten met atriumfibrilleren die mogelijk geen bloedverdunners gebruiken, maar dat wel zouden moeten. Deze patiënten staan onder controle van de huisarts, maar worden niet jaarlijks gezien. Omdat zij eigenlijk bloedverdunners zouden moeten gebruiken, lopen zij een hoger risico op een herseninfarct. Deze patiënten gaan nu opgespoord en behandeld worden.

Meer weten?
Wilt u meer weten over het Connect-AF project? Neem dan contact met ons op.