R.J. van Assema

R.J. (Rob) van Assema is teamleider van de afdeling Hartfunctie, Polikliniek Hartziekten, de Short stay cardiologie en buitenpoliklinieken (Poliklinisch Centrum Lisse en Cardiologie Centrum Voorschoten). 

Rob is sinds 2017 binnen het LUMC werkzaam. Eerst als HBO verpleegkundige op de afdeling thoraxchirurgie en vanaf 2018 als senior verpleegkundige. In 2021 heeft hij zijn Associate Degree Management in de Zorg behaald, waarna hij sinds 1 januari 2022 als teamleider is aangesteld van de afdeling Hartfunctie, Polikliniek Hartziekten en de Short stay cardiologie. Per 1 augustus 2022 is Rob tevens aangesteld als teamleider van de buitenpoliklinieken (Poliklinisch Centrum Lisse en Cardiologie Centrum Voorschoten). 

De afdelingen waarvan Rob teamleider is, bestaan uit meerdere (kleine) teams, waaronder beide Short stays cardiologie, de holding van het Cardiovasculair Interventiecentrum (CVIC), de holteranalyse, de pacemakerkamer, de echokamer én de hartfalen verpleegkundigen. Het totale team waar hij leiding aan geeft bestaat uit +/- 60 verpleegkundigen en hartfunctielaboranten.

Het drijft Rob om het team op zo'n manier aan te sturen dat er gezamenlijk nieuwe inzichten tot stand komen, waardoor niet alleen de afdeling en het team zich blijven ontwikkelen, maar ook de medewerkers op indiviueel vlak. Om dit te bereiken probeert Rob te zoeken naar de juiste balans tussen samenwerking en aansturing.