Dr. G.J. de Grooth

Dr. G.J. de Grooth

Dr. G.J. (Greetje) de Grooth is cardioloog en heeft als aandachtsgebied de interventiecardiologie.

In 2003 promoveerde zij op het onderwerp "Cholesteryl Ester Transfer Protein", een eiwit in het cholesterolmetabolisme.

In 2009 rondde zij haar opleiding als cardioloog af en in 2010 de opleiding tot interventiecardioloog. Beide opleidingen volgde zij in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), waar zij nu werkzaam is als interventiecardioloog.

In 2010 was zij, vanuit het LUMC, verantwoordelijk voor het opzetten van het Cardiologie Centrum Voorschoten, waar zij sindsdien de managing cardioloog is. Sinds juli 2012 is zij hoofd poliklinisch bedrijf van de afdeling Hartziekten in het LUMC.

Zij was initiatiefnemer, auteur en redacteur van het boek "Hartenvrouwen", wat in 2014 verscheen. Hierin worden cardiologische aandoeningen beschreven door 22 vooraanstaande vrouwelijke cardiologen en thoraxchirurgen. 

Momenteel is zij projectleider en voorzitter van het RegioCare STAF-AP project. Dit project heeft als doel de regionale cardiovasculaire zorg van patiënten met pijn op de borst te optimaliseren. Deelnemers van het project zijn huisartsen, cardiologen, thoraxchirurgen, patiënten en zorgverzekeraars. Ook neemt zij deel aan het Connect ACS (acuut coronair syndroom) kwaliteitsproject van de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie (NVVC) met als doel de ketenzorg ACS in de eigen regio en in Nederland te verbeteren.