Dr. S.R.D. Piers

Dr. S.R.D. Piers

Dr. S.R.D. (Sebastiaan) Piers is cardioloog in opleiding. Hij is in 2014 gestart met de specialisatie tot cardioloog in het Leids Universitair Medisch Centrum. 

In 2016 promoveerde hij op het gebied van hartritmestoornissen onder begeleiding van zijn promotores prof. dr. K. Zeppenfeld en prof. dr. M.J. Schalij. De titel van zijn proefschrift was: “Understanding Ventricular Tachycardia: Towards Individualized Substrate-based Therapy”. Het onderzoek heeft geleid tot nieuwe inzichten in de oorzaken en de mechanismen van hartritmestoornissen bij patiënten met een hartinfarct of een hartspierziekte. Om het gebied waar de ritmestoornissen vandaan komen te analyseren werd bijvoorbeeld gebruikt gemaakt van nieuwe 3D-reconstructies van CT- en MRI-scans. Met de nieuwe inzichten is het begrip van hartritmestoornissen verbeterd, zodat er meer effectieve behandelingen voor kamerritmestoornissen kunnen worden ontwikkeld. 

Sebastiaan Piers zal zijn opleiding tot cardioloog afronden in 2020 en wil zich specialiseren in de behandeling van patiënten met hartritmestoornissen.