Dr. R.A.F. de Lind van Wijngaarden

Dr. R.A.F. de Lind van Wijngaarden

Dr. R.A.F. (Rob) de Lind van Wijngaarden is cardio-thoracaal chirurg en heeft als aandachtsgebieden de chirurgische behandeling van kransslagaderlijden (coronairchirurgie) en longchirurgie.

In 2009 promoveerde hij op het proefschrift 'ANCA-associated glomerulonephritis: insights into etiology, pathogenesis and prognosis' na onderzoek op de afdeling Pathologie aan het Leids Universitair Medisch Centrum bij prof.dr. J.A. Bruijn en dr. I.M. Bajema.

Zijn opleiding tot cardio-thoracaal chirurg heeft hij gevolgd tussen 2009 en 2015 in het Maasstad Ziekenhuis en het Erasmus Medisch Centrum te Rotterdam. Aansluitend verrichte hij een fellowship coronairchirurgie in het Foothills Medical Center aan de University of Calgary in Canada. Na een halfjaar als cardio-thoracaal chirurg werkzaam te zijn geweest in het Erasmus Medisch Centrum, is hij sinds januari 2016 werkzaam als staflid in het Leids Universitair Medisch Centrum.

Hij is betrokken bij wetenschappelijk onderzoek en houdt zich bezig met onderwijs, in het bijzonder vormen van online onderwijs en het Europese digitale portfolio.