Maatschappelijke of beroepsoriënterende stage

Middelbare scholieren kunnen bij het Hart Long Centrum een maatschappelijke of beroepsoriënterende stage volgen.

Tijdens een maatschappelijke stage leveren scholieren een onbetaalde bijdrage aan de samenleving. Het doel van deze stage is scholieren kennis te laten maken met vrijwilligerswerk en ze een onbetaalde bijdrage te laten leveren aan de samenleving. Binnen het Hartcentrum hebben we verschillende werkzaamheden die door een maatschappelijke stagiair uitgevoerd kunnen worden. Zo kunnen stagiairs meelopen in de keuken op onze verpleegafdelingen, de post verzorgen, seizoensgebonden taken uitvoeren etc. Samen met de stagiair wordt gekeken welke werkzaamheden het meest geschikt zijn. 

De beroepsoriënterende stage is een meer gerichte stage, afhankelijk van de interesses van de leerling. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een dag mee te lopen met een verpleegkundige, mee te kijken bij de werkzaamheden van een echolaborant of om mee te lopen op verschillende plekken binnen onze afdeling.

Mocht je interesse hebben om bij ons een maatschappelijke of beroepsoriënterende stage te komen doen, of wil je meer informatie hierover, neem dan contact met ons op.