Wouter Jukema nieuw afdelingshoofd Hartziekten

Prof. dr. Wouter Jukema wordt per 1 januari 2021 benoemd tot hoofd van de afdeling Hartziekten. Hij volgt prof. dr. Martin Schalij op, die als vierde bestuurder zitting neemt in de Raad van Bestuur van het LUMC.

Jukema is opgeleid tot cardioloog in Amsterdam (Vrije Universiteit) en in Leiden. Hij is jarenlang voorzitter geweest van ‘Leiden Vascular Medicine’ en was actief als ‘Established Clinical Investigator’ van de Nederlandse Hartstichting. Ook is hij ‘founding director’ van het ‘Durrer Institute for Cardiogenetic Research’ in Amsterdam. Daarnaast is hij ook (hoofd)onderzoeker van meerdere internationale athero-trombose studies en lid van een aantal (inter)nationale verenigingen binnen de vakgebieden athero-trombose- en lipiden.

Verbindende factor

Volgens zijn voorganger Martin Schalij is Jukema een zeer bevlogen cardioloog en al jaren een stabiele en verbindende factor binnen de afdeling hartziekten. “Wij zijn samen opgegroeid binnen de afdeling en beiden opgeleid door prof. Albert Bruschke. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat Wouter de afdeling de komende jaren met veel energie en passie goed richting kan geven”, vertelt Schalij. Jukema is helemaal klaar voor zijn nieuwe uitdaging. “Ik ga aan de slag op een prachtige afdeling, die ik de komende jaren verder wil laten bloeien".