Vandaag op Wereld Hart Dag staat het hart wereldwijd centraal

Vandaag is het “Wereld Hart Dag”. Een dag georganiseerd door de World Heart Federation waarop er aandacht wordt gevraagd voor hart- en vaatziekten en het hart wereldwijd centraal staat. Hart- en vaatziekten zijn namelijk nog steeds doodsoorzaak nummer één. In Nederland zijn er zo’n 1,5 miljoen mensen met een chronische hart- of vaatziekte.

Op onze afdeling zien wij de impact van hart- en vaatziekten elke dag. Wij zetten ons iedere dag in om goede, efficiënte en veilige zorg te bieden aan onze hartpatiënten. Onze onderzoekers verrichten hoogwaardig wetenschappelijk onderzoek om zo hart- en vaatziekten eerder op te sporen, te voorkomen of beter te kunnen behandelen.

Vandaag besteden wij extra aandacht aan hoe belangrijk het is om goed voor je hart te zorgen en er een gezonde leefstijl op na te houden. Een groot deel van de bevolking heeft namelijk een verhoogd risico op een hart- of vaataandoening. Ontdek vandaag op Wereld Hart Dag hoe u dit risico kunt verlagen en in haalbare stappen kunt werken aan een gezonde(re) leefstijl. Alleen, met iemand samen of met een leefstijlcoach.

Je hebt maar één hart ♥, zorg er goed voor!