Jongeren ontdekken hun talenten tijdens Tweenstalent beurs

Op maandag 25 juni vond de vierde editie van ‘Tweenstalent' plaats: een talentenbeurs georganiseerd in het Theater Amsterdam. Ruim 1500 leerlingen in de leeftijd van acht tot zestien jaar van diverse Amsterdamse basis- en middelbare scholen konden de hele dag verschillende kraampjes bezoeken van bedrijven en overheidsinstanties.

Kinderen konden zo een kijkje nemen in het leven van onder meer een agent, militair, multimedia designer, banketbakker of zorgprofessional om zo te zien welk van hun talenten bij een toekomstige droombaan zou passen. Ook het Hart Long Centrum was goed vertegenwoordigd door een diverse groep enthousiaste medewerkers die de kinderen een kijkje gaf in onze dagelijkse ‘keuken’.

Een levensgroot opblaasbaar hart diende als eyecatcher; kinderen werden uitgenodigd om een reis door het hart te maken en zo de verschillende structuren te leren. Ook konden ze deelnemen aan diverse workshops, uiteenlopend van het leren reanimeren (verzorgd door Taskforce QRS), hechten van een wond, muizenharten onder een microscoop bekijken en het meten van de bloeddruk. Voor ieder was er wat wils en aan alle enthousiaste reacties te merken was het een zeer geslaagde dag!