Kinderhartchirurg Mark Hazekamp nieuwe President van de EACTS

Prof. Mark Hazekamp is zaterdag 10 oktober tijdens de EACTS Annual Meeting benoemd tot President van de European Association for Cardio-Thoracic Surgery (EACTS), de Europese wetenschappelijke vereniging voor cardiovasculaire en thoracale chirurgie. De EACTS bevordert het verlenen van optimale patiëntenzorg op het gebied van cardiovasculaire en thoracale interventies door middel van samenwerking, opleiding en training, en research. De EACTS Annual Meeting is op dit vakgebied dan ook het grootste wetenschappelijke congres in de wereld.

Prof. Hazekamp is de tweede Nederlandse cardiothoracaal chirurg die deze eervolle benoeming heeft gekregen. Eerder viel die eer te beurt aan een andere Leidenaar, Prof. Hans Huysmans. Hij is één van de oprichters van de EACTS en voormalig afdelingshoofd van de afdeling Cardiothoracale Chirurgie van het LUMC.

Prof. Mark Hazekamp zal zich het komende jaar vooral richten op de organisatie van het jubileumcongres, de 35e EACTS Annual Meeting, die hopelijk in oktober 2021 weer live in Barcelona kan worden gehouden. Daarnaast zal hij zich richten op verdere kwaliteitsverbetering van de kinderhartchirurgie.

Het Hart Long Centrum feliciteert Mark van harte met deze benoeming en wenst hem veel succes met het vervullen van deze positie.