IEEE Milestone Award, verbonden aan de ontwikkeling van Einthoven’s snaargalvanometer, wordt op 8 april 2022 onthuld tijdens een door de afdeling Hartziekten LUMC georganiseerd feestelijk symposium.

Het Institute of Electric and Electronic Engineers (IEEE) heeft besloten een IEEE Milestone Award te wijden aan de snaargalvanometer, die begin vorige eeuw ontwikkeld werd door de Leidse Nobelprijs winnaar Willem Einthoven, “Father of Electrocardiography”.

De plaquette, verbonden aan de Milestone Award, wordt op vrijdag 8 april 2022 tijdens een feestelijk symposium in het LUMC onthuld door Susan Land, MSc, 2022 past-president van de IEEE organisatie, en decaan prof. Pancras Hogendoorn.

Het symposium gaat in op de historische achtergrond van de snaargalvanometer als basis voor de moderne electrocardiograaf, en kijkt vooruit naar de toekomstige mogelijkheden van de electrocardiografie en de electrofysiologie. Aan het eind van het symposium zal de Einthoven Lecture gegeven worden door prof. Katja Zeppenfeld.

Inschrijven via: https://tinyurl.com/stringgalvanometer

Download de flyer via: flyer