ICD-patiëntendag: zó verliep het dit jaar

ICD-patiëntendag: zó verliep het dit jaar

Op 5 oktober 2019 vond de elfde editie van de tweejaarlijkse ICD-patiëntendag plaats. Deze succesvolle dag stond in het teken van het voorlichten van patiënten van het LUMC en het HMC+ en hun naasten over de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van de ICD, workshops en het ontmoeten van lotgenoten. 

Leerzaam
Niet alleen patiënten zijn graag goed op de hoogte over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de ICD, ook behandelaars hebben baat bij het geven van voorlichting: ‘’Een goed voorgelichte patiënt is de beste patiënt’’, aldus Lieselot van Erven, organisator en cardioloog. Zo zijn er verschillende specialisten aan het woord gekomen over hun vakgebied en over het gebruik van nieuwe technieken en technologie, zoals het e-consult. Ook werd aandacht besteed aan het belang van kennis over reanimeren bij de burger.

Gezelligheid
Naast kennisdeling heeft de ICD-patiëntendag ook een belangrijk sociaal aspect: patiënten ontmoeten lotgenoten, en behandelaars en verpleegkundigen komen op een andere manier in contact met hun patiënten. Dit maakt een dag als deze niet alleen leerzaam, maar ook gezellig. Dit zijn tevens de twee pijlers voor de volgende ICD-patiëntendag in 2021. 

Impressie
Benieuwd of de deelnemers de opgedane kennis in praktijk hebben weten te brengen tijdens de workshops? Bekijk voor het verloop van de ICD-patiëntendag 2019 het volgende filmpje: