Hart Long Centrum helpt Sint Maarten

Begin september raasde orkaan Irma over Sint Maarten en richtte een enorme ravage aan op het eiland. Een van de gebouwen die ernstige schade opliep, was het Sint Maarten Medisch Centrum. Naast veel schade aan het ziekenhuis zelf, is ook veel apparatuur verloren gegaan.

Bij de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie kwam een noodoproep binnen over de toestand waarin het Sint Maarten Medisch Centrum verkeerde. Hans-Marc Siebelink en Monique Jongbloed gingen meteen aan de slag en konden vanuit ons centrum een echocardiografie-apparaat en wat computerbenodigdheden opsturen. 

Daarnaast is door enkele bedrijven papier voor het uitlezen van pacemakers en ICDs en ECG-papier beschikbaar gesteld. De goederen zijn met medewerking van het Facilitair Bedrijf van het LUMC aangeboden aan de stichting Vrienden van St. Maarten Medical Center en naar het eiland getransporteerd.

De echomachine is inmiddels aangekomen op Sint Maarten en meteen in gebruik genomen. 

Meehelpen aan wederopbouw
Het Sint Maarten Medisch Centrum kan alle hulp nog steeds heel goed gebruiken. U kunt ook meehelpen door te doneren op de website van Vrienden van St. Maarten Medical Center