Harriette Verwey benoemd tot Officier

Tijdens haar afscheidssymposium op 23 juni is dr. Harriette Verwey benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Het lintje markeert haar indrukwekkende carrière: dr. Verwey heeft een zeer belangrijke rol gespeeld in de zorg voor hartfalenpatiënten en gaat deze zomer, na bijna 40 jaar op de afdeling Hartziekten te hebben gewerkt, met pensioen. 

Harriette Verwey stond onder andere aan de basis van het hartfalenzorgprogramma in de Leidse regio en mede door haar inzet het steunhart (LVAD) beschikbaar geworden als permanente behandeling voor patiënten met eindstadium hartfalen. Maar bovenal is Verwey een zeer betrokken dokter die er altijd was voor haar patiënten. 

Afscheidssymposium 
Haar pensioen wilden we dan ook niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Op vrijdag 23 juni organiseerden we een symposium over hartfalen waar verschillende hartfalenspecialisten een presentatie gaven. Aan het eind van de dag had dr. Verwey de eer de eerste prof. Beert Buis lezing voor te dragen. Prof. Beert Buis was hoofd van de afdeling Hartkatheterisatie in de jaren 90. Na haar lezing kwam locoburgemeester Roos van Gelderen Harriette Verwey verrassen: ze benoemde haar tot Officier in de orde van Oranje-Nassau. van Gelderen roemde haar vanwege het feit dat zij niet alleen 'ontzaglijk veel kennis heeft óver het hart, maar vooral zélf in het bezit is van een heel groot hart, met name voor anderen'. 

Naast het symposium op vrijdag, kregen de patiënten van Harriette Verwey op donderdag 22 juni de gelegenheid persoonlijk afscheid van haar te nemen tijdens een afscheidsreceptie. Haar patiënten waren immers het belangrijkst voor dr. Verwey. 

Lees ook het persbericht op de LUMC website.