Koninklijke onderscheiding voor Enno van der Velde

Op vrijdag 25 november organiseerde het Hart Long Centrum een eHealth symposium ter gelegenheid van het afscheid van dr. ir. Enno van der Velde. Enno is sinds 1976 als klinisch fysicus verbonden aan de afdeling Hartziekten en gaat deze maand met pensioen. 

Inspirerend en innovatief symposium
Gedurende de dag praatten verschillende binnen- en buitenlandse sprekers de bezoekers bij over de kansen en uitdagingen van IT in de zorg en gaf OmDenken een inspirerende workshop over out-of-the-box denken. De presentatie van promovendus Roderick Treskes over The Box was extra bijzonder: geheel in het thema van de dag werden tijdens zijn praatje op een groot scherm live zijn bloeddruk, hartslag, ECG en saturatieniveau getoond. 

Back to the future
Enno van der Velde sloot het symposium af met de Einthoven Lecture getiteld "Back to the future". Hij vertelde over de IT-ontwikkelingen binnen de gezondheidszorg en voorspelde dat Big Data en personalized medicine de zorg volledig kunnen gaan veranderen. Na zijn lezing werd Enno verrast door de burgemeester van Waddinxveen; hij overhandigde Enno een lintje en benoemde hem tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Voor een volledig nieuwsbericht over de onderscheiding, zie ook het nieuwsitem op de LUMC website.