CAHAL jublieumsymposium congenitale hartafwijkingen op 9 september

Op vrijdag 9 september 2022 organiseert het Centrum voor Aangeboren Hartafwijkingen Amsterdam-Leiden (CAHAL) een jubilieumsymposium in Hotel Van der Valk Sassenheim-Leiden. Het CAHAL is een samenwerkingsverband van de afdelingen kindercardiologie, cardiologie en chirurgie voor congenitale hartafwijkingen van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en het Amsterdam Universitair Medisch Centrum (AUMC) locaties VUMC en AMC.

Het symposium bestaat uit twee parallelle programma’s en is bedoeld voor cardiothoracaal chirurgen, kindercardiologen, congenitaal cardiologen, cardiologen, kinderartsen, gynaecologen, echocardiografisten en andere geïnteresseerden.

  • Het eerste programma heeft als titel Congenitale hartafwijkingen: van foetus tot volwassene waarin o.a. transpositie van de grote arteriën, coronair anomalieën en complexe TGA en ccTGA worden besproken.
     
  • Het tweede programma heeft als titel Foetale cardiologie en zal stilstaan bij de three vessel trachea view, de 13 weken echo en alle moeilijkheden rondom de prenatale counseling van de smalle linker ventrikel. Tevens zal er een live demo bij 13 weken AD te zien zijn en vertellen 2 ouderparen hun verhaal.

Wij nodigen u van harte uit om u in te schrijven en zien u graag op vrijdag 9 september 2022!

Voor het volledige programma en het inschrijfformulier klikt u op onderstaande button:

Button Cahal Symposium


Met vriendelijk groet,

Namens de leden van de programma commissie:
•  Prof. dr. M.G. Hazekamp, cardiothoracaal chirurg, LUMC en Amsterdam UMC, loc. AMC
•  Prof. dr. N.A. Blom, kindercardioloog, LUMC en Amsterdam UMC, loc. AMC
•  Dr. M.C. Haak, gynaecoloog, LUMC
•  Dr. B.J. Bouma, cardioloog, Amsterdam UMC, loc. AMC
•  Dr. H.W. Vliegen, cardioloog LUMC