Verpleegafdeling Hartziekten

U wordt op deze afdeling opgenomen voor onder andere een dotterbehandeling, hartkatheterisatie, katheterablatie of implantatie van pacemakers en ICD's. Op de afdeling bevindt zich ook een Eerste Hart Hulp.De afdeling heeft als doel onze huidige en toekomstige patiënten optimale zorg te bieden in een veilige en professionele omgeving met goed getraind medisch personeel, voorzien van de meest geavanceerde apparatuur voor diagnose, behandeling en prognose van hart-, vaat- en longziekten.

Voor de opname

U wordt middels een brief óf telefonisch door het planningssecretariaat uitgenodigd voor de opname.
In de opnamebrief is te lezen wat u moet meenemen naar de afdeling.

De volgende gegevens zijn belangrijk:

  • Medicatielijst
  • Tromboselijst indien u bij de trombosedienst komt
  • Contactlijst
  • Kleding voor tenminste 1 dag

 Het is belangrijk om waardevolle spullen thuis te laten.

Tijdens de opname

Team
Het team bestaat uit cardiologen, arts-assistenten, verpleegkundigen (in opleiding), secretaresses en servicemedewerkers. Het is een enthousiast team dat de dagelijkse zorg en ritmebewaking op zich neemt van geplande en acute opnames. Op de afdeling wordt nauw samengewerkt met verschillende (paramedische) disciplines, zoals fysiotherapeuten, maatschappelijk werkers en diëtisten. Zij zetten zich in om uw zorg verder te optimaliseren.

Opname op de afdeling
De verpleegafdeling Hartziekten beschikt over 20-22 bedden waar monitoring van het hart plaatsvindt via zogeheten telemetrie. Dit houdt in dat u rond kunt lopen terwijl uw hartritme in de gaten wordt gehouden. Daarnaast zijn er op deze afdeling vier bedden van de Eerste Hart Hulp.

Op de afdeling is de ligduur over het algemeen 1 tot 3 dagen. Mocht u langer op de afdeling moeten blijven zult u regelmatig een andere patiënt naast u hebben liggen. We proberen met de kamerindeling van patiënten rekening te houden met leeftijd en geslacht, dit zal helaas niet altijd lukken.

Verpleging in isolatie
De afdeling heeft isolatiekamers tot de beschikking indien u ter bescherming van uw gezondheid en/of ter bescherming van de zorgmedewerkers in isolatie moet worden verpleegd. Het personeel is geschoold in diverse vormen van isolatieverpleging.

Gemiddeld dagschema
Het dagschema op de afdeling ziet er als volgt uit:

08:00 – 17:00 uur: als u voor een behandeling komt gaat u tussen dit tijdsbestek voor het onderzoek

08:00 uur: ontbijt met medicatie, voorstellen verpleegkundige van de dagdienst

10:00 uur: visite lopen met de arts en verpleegkundige

12:00 uur: lunch en medicatie

14:15- 15:00 uur: bezoekuur

17:30 uur: diner en medicatie

18:30- 19:30 uur: bezoektijd

22:00 uur: klaarmaken voor de nacht 

Dieetwensen
Als u een aangepaste voeding of dieet heeft,  kunt u dit doorgeven tijdens het opnamegesprek. De servicemedewerkers zullen hier rekening mee houden.

Gebruik van mobiele telefoon en Wi-Fi
Op de afdeling is het toegestaan om uw mobiele telefoon te gebruiken. U kunt inloggen op het LUMC netwerk en zodoende kunt u gebruik maken van gratis internet.

Na de opname

U heeft altijd een ontslaggesprek met de arts, waarbij er ruimte is voor het stellen van vragen. De verpleegkundige zal u tevens uitleg geven waar u op dient te letten en met welke klachten u direct contact dient op te nemen en met wie. U krijgt de ontslagpapieren mee naar huis. Hierin staat het actuele medicatieoverzicht en de leefregels waar u geadviseerd wordt zich aan te houden. Als u met ontslag mag, kunt u tussen 10:30 en 11:00 uur worden opgehaald.

Bezoekers en naasten

De bezoektijden van de Verpleegafdeling Hartziekten zijn van 14:15 tot 15:00 uur en van 18:30 tot 19:30 uur. Van deze tijden kan alleen worden afgeweken in overleg met de verpleging.

Aan de familie van de patiënt wordt gevraagd een contactpersoon aan te wijzen, die telefonisch/mondeling contact onderhoudt met de afdeling. Dit om te voorkomen dat er informatie wordt verstrekt aan mensen die er geen recht op hebben.

Voor de naaste familie van de patiënt bestaat er dagelijks de mogelijkheid om met een verpleegkundige te spreken. Via deze verpleegkundige kan tijdens het middagbezoek een gesprek met de behandelend arts worden geregeld.

Team Verpleegafdeling Hartziekten

Teamleider:

A.E. (Alice) van Duijn - van Duijn


Supervisoren van de afdeling
:

Prof. dr. J.W. (Wouter) Jukema

Dr. S.L.M.A. (Saskia) Beeres


Verpleegkundigen
:

Willemijn Aandewiel 

Shirley Ashley van der Poel

Karlijn Berkhuizen

Monique de Bij

Marlinde Bos 

Sasha Braakman

Joana Caseiro Ferreira da Silva

Elly van Dijk

Nicole van Duijn

Jeanine van der Eijkel

Karolijn Franke

Marloes Flanderijn

Irene Gips

Ans Hachmang

Ans Heemskerk

Ditty Hunnik - van Drunen

Gerry Jesse - van Schie

Jozien de Jonge 

Jose Komdeur

Marleen Kromhout

Maaike van der Kwaak

Adriana de Mooij

Willemijn Meijer - Guijt

Nanda Priester  

Sandy Roelandse

Gertrude Schaap

Nicole van der Soest

Jort van der Star

Sabine Verhage

Sandy Verhoeven

Marinka Verhorst

Chantal Versteeg

Mattijn Windhorst

Wilma Zwanenburg

 

Secretaresses:

Yolanda Evenblij - Hes

Gemma Hali - van Velzen

Carla Kuipers - van der Vegte

Contact en locatie

Locatie: C9-P
Routenummer: 245
Telefoonnummer: 071-526 30 09.
Telefonische bereikbaarheid: De afdeling is dag en nacht telefonisch bereikbaar. In verband met drukte op de afdeling verzoeken wij u echter niet te bellen tussen 07.00 en 10.00 uur.